I denne artikel deler jeg min bedste opskrift på ristede solsikkekerner!
Ristede solsikkekerner er super nemme at lave i ovnen, og i denne opskrift gennemgår vi, hvordan det gøres. De ristede solsikkekerner er perfekte at nyde som en snack, som topping på salater eller bare som de er!
Hvorfor synes vi, at du skal riste dine egne solsikkekerner i stedet for at købe dem i butikken? Jo, først og fremmest får du en følelse og smag af, at det bliver mere friskt. Derudover giver ristningen af solsikkekerner derhjemme dig mulighed for at kontrollere mængden af olie samt typen af olie, samt hvor meget salt der bruges til solsikkekernerne.
Jeg kan også lide at købe en stor pose rå solsikkekerner, så jeg altid har kernerne ved hånden og kan bruge dem på forskellige måder, hvilket også er mere økonomisk i det lange løb.
Og hvis du nogensinde vil ændre smagen, kan du prøve at tilsætte forskellige krydderier, når du rister, og på den måde kan du få lidt forskellig smag hver gang.
Solsikkekerner indeholder en række næringsstoffer, herunder en god mængde vitamin E og selen. De er også en god kilde til enkeltumættede og flerumættede fedtstoffer, som kroppen har gavn af i de rette mængder.
Vidste du, at en halv deciliter solsikkekerner tilbyder cirka 6 gram protein og 3 gram fiber? Rigtig godt, ikke? Jeg kan især godt lide dem som en snack om eftermiddagen på arbejdet.
Og hvis du nogensinde vil ændre smagen, kan du prøve at tilsætte forskellige krydderier, når du rister, og ikke sidde fast med den samme smag hver gang.
Opbevaring. De ristede frø opbevares bedst i en lufttæt glasbeholder i køleskabet, hvor de kan opbevares i op til 3 måneder. De kan også opbevares i en lufttæt beholder i skabet ved stuetemperatur i op til 1 måned.
Dette er en lækker opskrift og en god idé, hvis du har nogle solsikkekerner, du gerne vil lave noget lækkert med. Prøv det gerne efter anvisningerne herunder!
Opskriften – Sådan gør du:
Ristede solsikkekerner
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
- 2,5 dl rå solsikkekerner
- 1/2 tsk olivenolie eller avokadoolie
- 1 knivspids salt
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180°C.
- Tilsæt olivenolie eller avokadoolie og salt.
- Brug dine hænder til at blande frøene med olie og salt.
- Fordel solsikkekernerne jævnt i et enkelt lag på bagepladen.
- Bag i 8-12 minutter i ovnen, indtil solsikkekernerne er gyldenbrune.
- Bemærk, at frøene fortsætter med at koge på bagepladen, efter at de er taget ud af ovnen.
- Lad dem køle af i 5-10 minutter på bagepladen, før du spiser eller opbevarer solsikkekernerne i en beholder.
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!