Roastbeef sous vide

Roastbeef sous vide – Opskrift

I denne artikel deler vi vores favoritopskrift på roastbeef sous vide. Brug denne opskrift til at lave en perfekt roastbeef, som er saftig og mørt på indersiden og har en smukt sprød skorpe på ydersiden.

Sous vide, min foretrukne måde at tilberede kød på!

Hvis du kan lide saftig, mørt roastbeef, så prøv at tilberede din næste roastbeef sous vide med denne opskrift.

Denne opskrift giver en fantastisk roastbeef, uanset om du serverer til middag eller bare ønsker en lækker måde at lave roastbeef sandwich på.

Fordele ved at lave roastbeef på denne måde inkluderer, at den lange tilberedningstid gør kødet blødt og får det til at absorbere smagene fra krydderierne uden at overtilberede det.

I denne roastbeef sous vide-opskrift bruger vi hvidløgspulver, rosmarin og røget paprika for at skabe en fyldig roastbeef med den klassiske roastbeefsmag.

Under vores tests fandt vi ud af, at tilberedning af oksekødet ved 58ºC gav os en flot medium-rare roastbeef, der var fast nok til nemt at skære til sandwich, men stadig mørt nok til at fungere som hovedret.

Roastbeef sous vide

Opskriften – Sådan gør du:

Roastbeef sous vide

Brug denne opskrift til at lave en perfekt steg, som er saftig og mørt på indersiden og har en smukt sprød skorpe på ydersiden.
Ingen vurderinger endnu

(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 day
Samlet tid 1 day 15 minutter
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 8 portioner

Udstyr

  • Udstyr anbefales: vakuumpakker og vakuumposer
  • Ellers: forseglet plastpose (eller ziplock-pose) der kan tåle temperaturerne
  • sous-vide-maskine / (eller sous vide-cirkulator og en stor gryde)

Ingredienser
  

  • 1 kg – 1,2 kg roastbeef
  • ½ tsk hvidløgspulver
  • 1 spsk finthakket rosmarin
  • ½ tsk Worcestershiresauce
  • 1 tsk røget paprika
  • ½ tsk sennepspulver
  • ½ tsk løgpulver
  • 2 ½ tsk salt
  • ½ tsk peber

Sådan gør du
 

  • Indstil din sous vide-vandbad med en temperatur på 58 grader Celsius.
  • Bland finthakket rosmarin og hvidløgspulver i en lille skål med røget paprika, sennepspulver, løgpulver, salt og peber.
  • Smør Worcestershiresauce på roastbeefen og drys derefter krydderblandingen fra den forrige skål over hele roastbeefen.
  • Vakuumpak stegen i en plastpose og tilbered den ved 58 grader Celsius i 24 timer. Når stegen er færdig, hæld kødsaften i en lille skål og sæt stegen til side.
  • For at få en flot overflade på roastbeefen, steg den i en ovn i 15 minutter ved 180 grader Celsius. Vend roastbeefen efter halvdelen af tiden. Når stegen kommer ud af ovnen, lad den hvile i 5 til 10 minutter inden servering.
  • Saften fra stegen kan serveres som sauce. Tag væsken fra posen, som stegen blev tilberedt i, og kog den op i en lille gryde i tre til fem minutter.
  • Denne sauce er ekstra god, hvis du bruger roastbeefen til at lave sandwiches.
Keyword Roastbeef sous vide
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering