I denne artikel deler jeg min yndlingsopskrift på røræg i gryde!
Lav en skøn røræg i gryde med denne opskrift, der involverer to gryder, og som jeg synes giver en virkelig lækker røræg! Min foretrukne metode til at lave røræg er netop i gryde på denne måde!
For mig skal en god røræg være perfekt cremet med den rette salthed. Det er dog en kunst at lave den helt rigtige røræg. Jeg har fundet det både nemmere og bedre at gøre det på denne måde i en gryde.
Når man laver røræg i gryde, mener jeg, det er vigtigt ikke at piske, men blot røre rundt med en spatel. Så får man den ønskede konsistens, har jeg lært!
Pynt gerne med lidt hakket persille ved servering!
Opskriften – Sådan gør du:
Røræg i gryde
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
- 3 spsk til 4 spsk smør
- 1 knivspids salt
- friskkværnet sort peber efter smag
- 8 stk æg
Sådan gør du
- Find to gryder frem, en større og en mindre, der kan passe indeni den større.
- Fyld den større gryde med vand (denne vil fungere som et vandbad).
- Sæt den store gryde på komfuret og lad vandet koge op.
- Smelt et par spiseskeer smør i den mindre gryde på en anden kogeplade, tilsæt salt og peber.
- Tilsæt otte æg til smørret. Rør rundt med en spatel og sæt den mindre gryde ned i det kogende vandbad. Fra nu af skal der røres konstant med spatel (ikke piskes). Målet er at varme rørægget langsomt op uden at det stivner for hurtigt.
- Når æggene begynder at stivne uden at rørægget er for løst eller for klumpet, tag gryden op af vandbadet.
- Færdigt! Dette kræver lidt øvelse for at finde den rette tilberedningstid!
- Server og nyd, gerne med lidt hakket persille ovenpå!
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!