I denne artikel giver jeg min bedste opskrift på enkelt rugbrød med surdej!
For mig er dette den bedste måde at lave en simpel rugbrød med surdej. Resultatet bliver et lækkert og smagfuldt brød!
Jeg er vild med rugbrød, og jeg tror, at mange deler min begejstring. Så lad os bage et velsmagende surdejsrugbrød med masser af råg.
For nogle mærkelige årsager har hvedemel en højere status end råg i bagning. Råg er både sundt og smager fantastisk i dette brød.
At dette er et rugbrød med surdej betyder, at brødet får endnu mere smag og karakter. Det er også både spændende og sjovt at bage, så jeg kan varmt anbefale opskriften nedenfor!
Sådan laver du surdejsstarter (hvis du ikke allerede har en)
Hvis du ikke allerede har en surdejsstarter, kan du følge denne metode. Opskriften tager fire til fem dage.
- Bland 5 dl hvedemel med 5 dl vand.
- Dæk til, så det er lufttæt (f.eks. i en beholder) og lad stå i stuetemperatur i to dage.
- Tilsæt 2,5 dl vand og 3,5 dl mel, og bland det godt.
- Lad det stå lufttæt i stuetemperatur i et døgn.
- Tilsæt igen 2,5 dl vand og 3,5 dl mel og bland godt.
- Nu skulle du gerne have en klar surdejsstarter!
Opskriften – Sådan gør du:
Rugbrød med surdej
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
- 300 g surdejsstarter
- 6 dl vand
- 350 g hvedemel
- 500 g rågmel
- 2 tsk salt
Sådan gør du
- Bland alle ingredienser undtagen salt i en skål. Ælt dejen, indtil den slipper skålens kanter, og lad den hæve under et klæde i en time.
- Tilsæt salt og stræk og fold dejen tre gange med 30 minutters interval mellem hver gang.
- Lad dejen hvile i 4 timer ved 25ºC.
- Del dejen i to, form dem til brød, og lad dem hæve til de er klar.
- Forvarm ovnen til 250ºC med to bageplader. Bag brødene i 35-45 minutter.
- Lad dem køle af på en rist.
- Nyd dit enkle rugbrød med surdej!
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!