I denne artikel deler jeg min yndlingsopskrift på savarin!
Her er en skøn opskrift på savarin, hvor du kan pynte efter eget valg! Du kan dekorere din savarin med valgfri frisk frugt og bær, vaniljeis eller hælde en frisk frugtcoulis (sauce af solbær, hindbær eller jordbær) over, hvis du ønsker det. Voksne kan måske foretrække at hælde 1 dl rom over, ellers fungerer æblejuice også fint!
En savarin er en fransk ringformet kage, der er blevet gennemvædet med smagfuld sirup og derefter pyntet med fløde og frugt. Dejen til en savarin minder om den, der bruges i brioche, men med mindre mel, hvilket gør den mere luftig og let klæbrig.
Savarinen bliver en let og luftig kage med en dejlig brødagtig duft, der optager smagen af en rig sirup. Du kan bruge enhver frugt i sæson som skønne bær, skiver af kiwi, skrællet citrusfrugt, ferskner eller blommer.
Savarin er godt hele året rundt, og det, jeg sætter pris på, er, at du kan tilpasse den med den topping, du ønsker. Jeg elsker, at man kan vælge mellem de bær, man foretrækker, hvilket betyder, at man for eksempel kan bruge bær fra haven til en ægte hjemmelavet savarin!
Jeg kan godt lide at servere denne savarin til eftermiddagskaffe eller til selskaber. Den ser meget imponerende ud og har imponeret alle, jeg har serveret den for!
Opskriften – Sådan gør du:
Savarin med valgfrie bær
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
- 3 stk æg
- 3,25 dl (300 g) sukker
- 3 spsk mælk
- 2 dl (120 g) hvedemel
- ½ pakke tørgær
- 75 g smør
- 1 stk lille glas rom eller æblejuice
- 1 stk vaniljestang eller 3 tsk vaniljesukker
- vand
- salt
Til flødeskum:
- 250 g (2,5 dl) piskefløde
- 40 g (0,75 dl) flormelis
Sådan gør du
- Separer æggeblommerne og æggehviderne. Pisk blommerne med halvdelen af sukkeret, indtil det bliver skummende. Tilsæt den varme mælk, derefter melet og til sidst 50 g smeltet smør.
- Forvarm ovnen til 180°C.
- Pisk æggehviderne med en knivspids salt og vend forsigtigt ned i dejen med æggeblommerne. Tilsæt også gæren.
- Hæld blandingen i en smurt ringform og bag i 25 minutter. Vend den ud på et fad.
- Forbered en sirup med 5 dl vand, resten af sukkeret og rommen/æblejuicen. Del vaniljestangen og skrab kornene ud i siruppen, eller brug vaniljesukker.
- Hæld den varme sirup over kagen.
- Pisk den meget kolde fløde med flormelis. Dekorer den afkølede savarin med pisket fløde og valgfrie bær. Sæt den derefter i køleskabet før servering.
- Nyd din savarin!
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!