Shortbread (skotske småkager)

Shortbread (skotske småkager) – Opskrift

I denne artikel deler jeg min favoritopskrift på shortbread, en simpel, men virkelig skøn type mørdejskager!

Smørret, smuldrende shortbreads, præcis som man ønsker dem! Disse kager kræver kun 3 ingredienser og 15 minutters tilberedning. Resultatet bliver skønne små stykker at nyde til eftermiddagskaffen eller sammen med en varm kop te!

Disse shortbreads er utroligt enkle og behagelige at lave, og de går også hurtigt. Perfekt når man ønsker noget virkelig lækkert hurtigt. Duften, man får fra bagningen, er også bare skøn!

Opskriften giver en plade, hvilket svarer til cirka 12 kager, men øg endelig opskriften med en yderligere plade for endnu flere shortbreads! De er virkelig gode at opbevare i en lufttæt beholder, når man ønsker noget lækkert til f.eks. en mellemmåltid.

Alt ved denne opskrift kan kun beskrives som enkelt, hurtigt og nemt, og jeg håber, I kan lide den lige så meget som jeg gør! I finder den lige herunder!

Shortbread (skotske småkager)

Opskriften – Sådan gør du:

Shortbread (skotske småkager)

Min favoritopskrift på shortbread, en simpel, men virkelig skøn type mørdejskager! Smørret, smuldrende shortbreads, præcis som man ønsker dem! Disse kager kræver kun 3 ingredienser og 15 minutters tilberedning. Resultatet bliver skønne små stykker at nyde til eftermiddagskaffen eller sammen med en varm kop te!
Ingen vurderinger endnu

(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 1 plade

Ingredienser
  

  • 115 g smør stuetemperatur
  • 0,5 dl flormelis
  • 2,5 dl hvedemel

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen til 175°C. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  • I en stor skål piskes smør og sukker sammen. Tilsæt mel og fortsæt med at piske, indtil blandingen danner en blød dej (den vil være smuldrende i starten, men fortsæt med at blande, indtil den bliver til en dej). Form dejen til en samlet kugle med hænderne.
  • Rul dejen ud til en 0,5 cm tyk rektangel eller firkant på et melet bord med en kagerulle, som også er drysset med enten mel eller sukker.
  • Skær runde stykker i den ønskede størrelse og læg dem på bagepladen. Gentag med resten af dejen, indtil al dejen er brugt.
  • Bag i ovnen ved 175°C i 16-18 minutter. Lad dem køle af på bagepladen.
  • Færdigt! Nyd dine shortbreads!
Keyword Shortbread (skotske småkager)
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering