I denne artikel deler jeg min favoritopskrift på smørcreme til lagkage!
Denne grundopskrift på smørcreme til lagkage er tilstrækkelig til at fylde og overtrække en lagkage på 20 cm i diameter. Opskriften er hurtig at lave og kan derfor let tilpasses større eller mindre kager eller behovet for smørcreme til en kage.
Denne smørcreme til kager er et sikkert hit. Den er alsidig og kan bruges i de fleste kagesammenhænge, som fyld eller som overtræk, og så videre.
Med de valgfrie tilføjelser kan du give din smørcreme og kage dit personlige præg. Du kan for eksempel tilføje lidt revet citronskal for en citrusfriskhed eller tilsætte lidt madfarve for en farverig kage.
Det bliver så meget bedre med hjemmelavet smørcreme til kagen, og det er så nemt at lave! Jeg kan godt lide at have styr på min smørcreme, så jeg kan sikre, at kagen bliver lige så lækker som muligt!
Opskriften – Sådan gør du:
Smørcreme til lagkage
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
- 600 g flormelis
- 300 g usaltet smør stuetemperatur
- 2-3 spsk kogende vand
Valgfrie tilføjelser:
- fintrevet citronskal
- fintrevet appelsinskal
- en skvæt vaniljeekstrakt
- et par dråber madfarve
- kakao efter smag
Sådan gør du
- Pisk flormelis og smør sammen med dine valgfrie tilføjelser (tilføjelserne er valgfrie). Tilsæt 2-3 spiseskefulde kogende vand og pisk, indtil det er glat.
- Brug det på kagen på den måde, du ønsker, f.eks. som fyld i en flerlagskage eller som overtræk med en paletkniv. Du kan også bruge en sprøjtepose med forskellige sprøjtemundstykker og lave mønstre på kagen med smørcremen.
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!