I denne artikel giver jeg min yndlingsopskrift på sovs til roastbeef! En smagfuld sovs til roastbeef, som har lige den rette smag og passer perfekt til roastbeef!
Hæld denne dybe, rige, smagfulde sovs til roastbeef over din roastbeef, men også over din kartoffelmos, pommes frites eller kogte kartofler. Det er simpelthen lækkert!
Hvis du skal tilberede din roastbeef sammen med sovsen, så gem den sky, der er tilbage efter tilberedning af roastbeefen, og tilsæt den til sovsen for en virkelig god smag!
For en klassisk, sikker sovs til roastbeef, som altid falder i god jord, kan jeg varmt anbefale denne lækre sovs. Desuden laves den med simple basisingredienser. Herunder kommer opskriften!
Opskriften – Sådan gør du:
Sovs til roastbeef
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
- 2 spsk rapsolie eller olivenolie
- 0,5 stk hakket løg
- 3 stk hakkede hvidløgsfed
- ⅛ tsk tørret persille
- ½ tsk kværnet sort peber
- 8,5 dl oksefond eller vand og 2 oksebouillonterninger
- 0,75 dl hvedemel
Sådan gør du
- Varm olien op i en gryde over medium varme. Tilsæt løg, hvidløg, persille og sort peber, og svits, indtil løgene er klare, rør ofte. Tilsæt fonden til gryden og varm op, indtil det koger.
- Valgfrit, men lækkert: Hvis du rister roastbeefen i ovnen, fjern gryden med sovs fra varmen og rist roastbeefen. Når roastbeefen er færdig, tilsæt skyen til gryden.
- Tilsæt melet til gryden. Kog og rør om ved medium varme, indtil blandingen tykner. Server sovsen til roastbeefen.
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!