I denne artikel giver jeg min yndlingsopskrift på sovs til wienerschnitzel!
Dette er en klassisk sovs til wienerschnitzel med champignoner, der er virkelig cremet og god til wienerschnitzel!
Jeg kan godt lide wienerschnitzel, men jeg elsker den endnu mere, når den serveres med en skøn sovs! Dette er en simpel og hurtig svampesovs, der virkelig er klassisk. Lidt løg og hvidløg svitses i en pande, derefter tilsættes champignoner, nogle urter, lidt mel, fond og mælk. Det hele simrer, og så har du din sovs! Server ovenpå wienerschnitzelen.
Jeg er virkelig vild med denne sovs til wienerschnitzel og synes, den er værd at prøve. Prøv opskriften nedenfor!
Opskriften – Sådan gør du:
Sovs til wienerschnitzel
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
- 50 g usaltet smør
- 1 stk fint hakket løg
- 1 stk hvidløgsfed hakket
- 200 g skiver champignoner
- 2 spsk hvedemel
- 4 dl kyllingefond eller bouillonterning med vand
- 1 stk laurbærblad
- 5 kviste frisk timian
- 2,5 dl mælk
- salt og peber efter smag
- hakket frisk persille
Sådan gør du
- For at lave din sovs, tilsæt smørret ved medium varme, og lad løg og hvidløg svitse i 5 minutter. Tilsæt dine champignoner, lidt salt og peber, og lad det stege i yderligere 3-4 minutter.
- Tilsæt melet og rør rundt; lad det stege i et minut.
- Tilsæt fond, mælk, laurbærblad, timian og lad det koge op. Derefter lad det simre i 15-20 minutter, eller indtil sovsen er blevet tykkere.
- Juster sovsen med salt og peber. Pynt med persille.
- Nyd din sovs til wienerschnitzel!
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!