I denne artikel præsenterer jeg min yndlingsopskrift på spaghetti carbonara uden fløde!
I mange regioner i Italien indebærer en traditionel carbonara ingen fløde overhovedet. Med denne opskrift kan du dog nemt lave en cremet carbonara uden at bruge fløde!
Med blot nogle få, enkle ingredienser bliver denne spaghetti carbonara uden fløde det perfekte valg til hverdagsmiddagen!
Opskriften holder sig så tro mod traditionen som muligt, samtidig med at der laves nogle realistiske bytter, så ingredienserne nemt kan findes i butikkerne. Du har kun brug for syv ingredienser plus pastavandet, som hjælper med at skabe saucen.
Kort sagt er jeg vild med denne spaghetti carbonara uden fløde og synes, den smager fantastisk. Jeg kan klart anbefale den, og den er helt sikkert værd at prøve.
Opskriften – Sådan gør du:
Spaghetti carbonara uden fløde
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
- 500 g ukogt spaghetti
- 250 g ternet bacon eller pancetta
- 75 g parmesan eller pecorino fintrevet
- 3 stk æggeblommer
- 2 stk hele æg
- 1 fed hvidløg skrællet og knust (valgfrit)
- salt og sort peber
- olivenolie
Sådan gør du
- Pisk 2 hele æg og 3 æggeblommer sammen i en skål, indtil blandingen er homogen. Rør derefter 75 g parmesan eller pecorino og et par gode snert sort peber i. Sæt til side.
- Kog spaghetti i rigeligt saltet vand, indtil den er “al dente”. Gem en kop pastavand.
- Mens spaghettien koger, steg et knust hvidløgsfed og 250 g bacon/pancetta på en pande. Hvis din pancetta eller bacon er magert, opvarm 1 tsk olivenolie først. Steg indtil sprødt.
- Fjern hvidløget fra panden, sluk for varmen og lad det hvile et minut.
- Tilsæt den kogte spaghetti til panden, tilsæt lidt pastavand og rør, indtil den er glat.
- Hæld æggeblandingen over spaghetti, og rør hurtigt. Hvis det bliver for tørt, tilsæt lidt mere pastavand. Varmen fra panden og spaghettien vil forsigtigt koge æggene, men ikke for meget.
- Smag til med salt og server straks med ekstra ost!
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!