Spaghetti carbonara uden fløde

Spaghetti carbonara uden fløde – Opskrift

I denne artikel præsenterer jeg min yndlingsopskrift på spaghetti carbonara uden fløde!

I mange regioner i Italien indebærer en traditionel carbonara ingen fløde overhovedet. Med denne opskrift kan du dog nemt lave en cremet carbonara uden at bruge fløde!

Med blot nogle få, enkle ingredienser bliver denne spaghetti carbonara uden fløde det perfekte valg til hverdagsmiddagen!

Opskriften holder sig så tro mod traditionen som muligt, samtidig med at der laves nogle realistiske bytter, så ingredienserne nemt kan findes i butikkerne. Du har kun brug for syv ingredienser plus pastavandet, som hjælper med at skabe saucen.

Kort sagt er jeg vild med denne spaghetti carbonara uden fløde og synes, den smager fantastisk. Jeg kan klart anbefale den, og den er helt sikkert værd at prøve.

Spaghetti carbonara uden fløde

Opskriften – Sådan gør du:

Spaghetti carbonara uden fløde

I mange regioner i Italien indebærer en traditionel carbonara ingen fløde overhovedet. Med denne opskrift kan du dog nemt lave en cremet carbonara uden at bruge fløde!
Ingen vurderinger endnu

(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Hovedret
Køkken Dansk, Italiensk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 500 g ukogt spaghetti
  • 250 g ternet bacon eller pancetta
  • 75 g parmesan eller pecorino fintrevet
  • 3 stk æggeblommer
  • 2 stk hele æg
  • 1 fed hvidløg skrællet og knust (valgfrit)
  • salt og sort peber
  • olivenolie

Sådan gør du
 

  • Pisk 2 hele æg og 3 æggeblommer sammen i en skål, indtil blandingen er homogen. Rør derefter 75 g parmesan eller pecorino og et par gode snert sort peber i. Sæt til side.
  • Kog spaghetti i rigeligt saltet vand, indtil den er “al dente”. Gem en kop pastavand.
  • Mens spaghettien koger, steg et knust hvidløgsfed og 250 g bacon/pancetta på en pande. Hvis din pancetta eller bacon er magert, opvarm 1 tsk olivenolie først. Steg indtil sprødt.
  • Fjern hvidløget fra panden, sluk for varmen og lad det hvile et minut.
  • Tilsæt den kogte spaghetti til panden, tilsæt lidt pastavand og rør, indtil den er glat.
  • Hæld æggeblandingen over spaghetti, og rør hurtigt. Hvis det bliver for tørt, tilsæt lidt mere pastavand. Varmen fra panden og spaghettien vil forsigtigt koge æggene, men ikke for meget.
  • Smag til med salt og server straks med ekstra ost!
Keyword Spaghetti carbonara uden fløde
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering