Sprøde småkager

Sprøde småkager – Opskrift

I denne artikel deler jeg et virkelig lækkert opskrift på sprøde småkager!

Sprøde småkager er en smagsoplevelse, som er svær at stå for. Denne fantastiske kombination af knasende konsistens og en harmonisk balance af sødmandel og sirup er blevet en klassisk favorit.

Så hvad er det, der gør disse småkager så utroligt gode? Hemmeligheden ligger i den gode kombination af ingredienserne. Smørret, sukkeret, melet og en anelse sødmandel – alt sammen blandet med kærlighed og bagt til perfektion.

Resultatet? En knasende, gyldenbrun kage med en skøn sødme, der smelter i munden!

En god måde at opbevare kagerne på er i en lufttæt beholder eller krukke. Sørg for, at kagerne er helt afkølede, inden du lægger dem i krukken for at undgå kondens og fugt.

For at bevare den bedste smag i længst tid er det godt at opbevare kagerne et tørt og køligt sted, som f.eks. i skabet. Undgå at placere dem i direkte sollys eller nær varmekilder. På denne måde kan du nyde deres sprødhed længere!

Her kommer opskriften på disse klassikere. Jeg håber, I vil nyde dem lige så meget som jeg gør! God bagning!

Sprøde småkager

Opskriften – Sådan gør du:

Sprøde småkager

Sprøde småkager med en perfekt balance af sødmandel og sirup – en uimodståelig kombination af sprødhed og dejlig smag!
Ingen vurderinger endnu

(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 30 småkager

Ingredienser
  

  • 200 g smør
  • 2 dl sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk lys sirup
  • 5,5 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 1 dl hakket sødmandel

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  • I en stor skål, bland smør, sukker, vaniljesukker og sirup, indtil det er en ensartet dej.
  • I en anden skål, bland hvedemel, bagepulver og salt.
  • Tilsæt melblandingen til dejen og bland godt, indtil alt er godt kombineret.
  • Rør den hakkede sødmandel i dejen, indtil den er jævnt fordelt.
  • Tag en spiseskefuld af dejen og form den til en kugle. Placer kuglen på en bageplade med bagepapir. Gentag med resten af dejen og sørg for at efterlade tilstrækkelig plads mellem småkagerne, så de ikke smelter sammen under bagningen. Der bliver cirka 30 småkager.
  • Tryk let hver småkage flad med bagsiden af en gaffel.
  • Bag i den forvarmede ovn i ca. 12-15 minutter, eller indtil småkagerne har fået en gyldenbrun farve omkring kanterne.
  • Færdig! Tag småkagerne ud af ovnen og lad dem køle af på bagepladen i nogle minutter, før du flytter dem over på en bagerist for at køle helt af.
Keyword Sprøde småkager
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering