Her er din tekst oversat til dansk med titlen “Sund æblekage”:
I denne artikel deler jeg min bedste opskrift på sund æblekage!
Uden tvivl er dette den bedste opskrift på æblekage! Søde æbler med en fin konsistens toppes med en smuldrende havregrynsblanding krydret med kanel.
Denne sunde version af æblekage er hyggelig, trøstende og helt uimodståelig… og den er også nem at lave! Min familie nægter næsten at spise nogen anden opskrift på æblekage!
Dette er den bedste æblekage, jeg nogensinde har smagt! Den er hyggelig, trøstende og perfekt krydret. Desuden, med en hel portion frugt, er den næsten så sund, at den kan spises som en komplet morgenmad eller snack! Resten kan opbevares i op til en uge, hvis de dækkes med folie eller opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet.
For at hjælpe frugten med at blive blødere hurtigere, hakker jeg æblerne i ret små stykker, faktisk næsten lige så store som blåbær. Jeg ved, det tager lidt ekstra tid og kræfter, men jeg lover, det er det værd!
Du vil også blande æblerne med lidt kanel og majsstivelse. Kanel er den ultimative krydderi at kombinere med æbler, og majsstivelsen er med til at fortykke saften, som æblerne frigiver under bagning i ovnen.
Det er vigtigt at hakke æblerne ret fint, næsten lige så store som blåbær, så de bager ensartet og bliver helt bløde. Jeg lader skrællen sidde på mine æbler, fordi jeg elsker dens konsistens og smag, men du er velkommen til at skrælle dine æbler, hvis du foretrækker det.
Opskriften – Sådan gør du:
Sund æblekage
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
Til smuldren
- 75 g havregryn glutenfri hvis nødvendigt
- 30 g fuldkornsmel eller glutenfrit mel
- 1 tsk stødt kanel
- 2 spsk honning eller ahornsirup
- 1½ spsk usaltet smør smeltet
Til fyldet
- 750 g ternede røde æbler
- 2 spsk majsstivelse
- 1½ tsk stødt kanel
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180°C og smør en 20 cm firkantet bageform.
- For at forberede smuldren, bland havregryn, mel og kanel i en lille skål. Lav en fordybning i midten. Tilsæt honning/ahornsirup og smeltet smør. Rør godt sammen, indtil det er helt blandet.
- For at forberede fyldet, hak æblerne i stykker, der er lige så store som blåbær. Bland æblestykkerne med majsstivelse og kanel i en stor skål, indtil det er helt blandet.
- Overfør fyldet til den forberedte bageform og tryk forsigtigt ned med en paletkniv eller ske. Fordel smuldren ovenpå fyldet. (Smuldren har en tendens til at klumpe sig meget, så del den op i meget små stykker for at sikre, at den dækker æblerne). Bag ved 180°C i 50-60 minutter eller indtil æblerne er bløde, når man stikker en gaffel i dem.
- Tag ud af ovnen. Afkøl helt ved stuetemperatur; Sæt derefter i køleskabet i mindst 3 timer inden servering, så safterne tykner helt.
- Nyd denne sunde æblekage!
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!