Sunde muffins med banan

Sunde muffins med banan – Opskrift

I denne artikel præsenterer jeg en favoritopskrift på sunde muffins med banan.

Det bliver ikke meget bedre end disse sunde bananmuffins! De er lette, luftige og naturligt sødede. De tager kun få minutter at lave og er perfekte til hurtige morgenmad og mellemmåltider.

Mød mine yndlings sunde bananmuffins! Disse sunde bananmuffins er så nemme at lave og så lækre… så meget, at jeg har lavet denne opskrift næsten hver uge de sidste to måneder. Hvis du elsker bananmuffins, skal du prøve disse!

For nogle år siden havde jeg altid et overskud af overmodne bananer i min frugtskål. Jeg kunne aldrig rigtig følge med disse bananer, og alt for ofte gik nogle af dem til spilde.

Så prøvede jeg denne opskrift på sunde bananmuffins som en måde at få gavn af bananerne. Og hvor var det lækkert! Nu har vi aldrig problemer med at bruge dem. Vi spiser disse muffins til morgenmad og som mellemmåltider, og vi tilføjer også bananer til vores smoothies, som er en ny trend herhjemme.

Du vil ikke tro, hvor lette disse muffins er at blande i en skål. Det første trin er at piske de våde ingredienser sammen. Derefter drysser du lidt kanel, bagepulver og salt på. Du vil gerne piske godt, for du vil ikke have klumper af bagepulver tilbage i dejen.

Du kan servere muffinsene varme fra ovnen, efter at de er kølet af i cirka 5 minutter i formen eller på pladen. Efter at muffinsene er helt kølet ned, opbevarer jeg dem gerne i fryseren. På den måde er de altid klar, når vi har brug for en hurtig morgenmad eller mellemmåltid.

Sunde muffins med banan

Opskriften – Sådan gør du:

Sunde muffins med banan

Du kan servere muffinsene varme fra ovnen, efter at de er kølet af i cirka 5 minutter i formen eller på pladen. Efter at muffinsene er helt kølet ned, opbevarer jeg dem gerne i fryseren. På den måde er de altid klar, når vi har brug for en hurtig morgenmad eller mellemmåltid.
Ingen vurderinger endnu

(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Dessert, Morgenmad, Småretter
Køkken Dansk
Antal 12 muffins

Ingredienser
  

  • 4 spsk usaltet smør
  • 0,75 dl honning eller ren ahornsirup
  • 3 stk modne, mosede bananer
  • 0,5 dl mælk den type du foretrækker
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • 2 stk æg
  • 1 ½ tsk kanel plus mere til at drysse over hver muffin
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 3,75 dl fuldkornshvedemel

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen til 175 grader C. Spray en muffinsform med madlavningsspray eller beklæd med muffinpapir.
  • Smelt smørret i en stor skål i mikroovnen. Tilsæt honning eller ahornsirup, mosede bananer, mælk og vanilje i skålen. Pisk for at kombinere. Pisk æggene i. Drys kanel, bagepulver og salt over de våde ingredienser. Pisk indtil det er godt blandet. Tilsæt melet i skålen og rør rundt med en stor ske eller spatel, indtil det lige er blandet. Vær omhyggelig med ikke at blande for meget.
  • Hæld dejen i den forberedte muffinsform, op til cirka 2/3 af deres højde. Jeg kan lide at bruge en stor ske.
  • Drys lidt kanel på toppen af hver muffin.
  • Bag i 15-17 minutter, indtil en tandstik, der stikkes ind i midten af en muffin, kommer ud ren. (Minimuffins tager cirka 10-12 minutter at bage.)
  • Lad muffinsene køle af i formen i 5 minutter og tag dem derefter ud på en bagerist. Server varme eller ved stuetemperatur.
Keyword Sunde muffins med banan
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering