Sundere banankage

Sundere banankage – Opskrift

I denne artikel giver jeg dig min bedste opskrift på sund banankage! Denne enkle, sunde banankage er lavet med lavt sukkerindhold, uden olie og indeholder lidt over 100 kalorier pr. skive. Du får en utrolig saftig, perfekt sød og lækker sund banankage!

Mit første tip til denne banankage er at bruge meget modne bananer. Jo mere moden bananen er, jo sødere er den, jo lettere er den at mose, og jo mere sødme tilfører den banankagen!

Hvis du vil, kan du bruge følgende trick for at modne bananerne hurtigt. Læg bananerne med skrællen på en bageplade og bag dem ved 180 grader Celsius i cirka 6-8 minutter, indtil den ydre skræl er mørk. Dette er et valgfrit trin, der alligevel kan være værd at gøre!

Denne banankage kan også fryses og derefter tøs op inden servering, skal det nævnes!

Kort sagt, jeg elsker denne opskrift på sund banankage. Det er en ægte favorit, som jeg synes virkelig er værd at lave. Prøv opskriften nedenfor!

Sundere banankage

Opskriften – Sådan gør du:

Sundere banankage

Denne enkle, sunde banankage er lavet med lavt sukkerindhold, uden olie og er lidt over 100 kalorier pr. skive. Du får en utrolig saftig, perfekt sød og lækker sund banankage!
Ingen vurderinger endnu

(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Dessert, Forret
Køkken Dansk
Antal 12 skiver

Ingredienser
  

  • 4 stk bananer mosede
  • 1 stk æg
  • 3 spsk farin
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk stødt kanel
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 3,5 dl hvedemel
  • 2 spsk usaltet smør smeltet (eller erstattet med æblemos)

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen til 180°C.
  • Smør en brødform, cirka 22×10 cm i størrelse. Jeg kan godt lide at beklæde bunden af formen med bagepapir for at sikre, at banankagen ikke hænger fast, men det er valgfrit.
  • Mos bananerne i en skål. Tilsæt æg, farin, sukker og kanel, og rør godt rundt.
  • I en anden separat skål, rør hvedemel, bagepulver og salt sammen. Tilsæt bananblandingen og rør rundt for at kombinere.
  • Rør forsigtigt smeltet smør i dejen. Bag ved 180°C i midten af ovnen i 35-45 minutter, eller indtil en tandstik, der stikkes i midten, kommer ud ren og uden dej.
  • Lad kagen køle af i formen i 5-10 minutter, før du vender den ud på en bagerist.
  • Nyd din sunde banankage!
Keyword Sundere banankage
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering