Svinemørbrad sous vide

Svinemørbrad sous vide – Opskrift

Denne opskrift er min favoritopskrift på svinemørbrad sous vide. Sous vide er den sikreste måde at opnå et godt resultat, når du tilbereder svinemørbrad. Sous vide-tilberedning af svinemørbrad giver god smag og en smørblød, ekstremt mørt konsistens, som du ikke kan opnå med andre tilberedningsmetoder.

Svinemørbraden er en køddetalje, der er tilpas lille til at tilberedes relativt hurtigt, men tilpas stor og elegant til at opnå en fin tilberedning. Dette er den slags steg, du serverer, når du vil sætte prikken over i’et på en særlig hverdag.

Tilberedningstider og temperaturer

Inden du starter med opskriften herunder, er det værd at kigge på denne tabel for mine bedste kombinationer af temperatur og tid. Forskellige tilberedningstider og temperaturer giver forskellige typer af tilberedning af svinemørbrad!

  • Bemærk: Der er forskellige temperaturer til din sous vide, afhængigt af hvordan du ønsker kødet tilberedt. Her har vi sammenstillet temperaturer for forskellige grader af tilberedning!
    • Medium Rare: 54,4 ° C i 1 til 4 timer – Meget mørt, meget saftigt
    • Medium: 60 ° C i 1 til 4 timer – Fast, men stadig mørt, moderat saftigt
    • Medium Well: 66 ° C i 1 til 4 timer – Helt fast, moderat saftigt
    • Well done: 71 ° C i 1 til 4 timer – Tørt med en fast konsistens.
Svinemørbrad sous vide

Opskriften – Sådan gør du:

Svinemørbrad sous vide

Denne opskrift er min favoritopskrift på svinemørbrad sous vide. Sous vide er den sikreste måde at opnå et godt resultat, når du tilbereder svinemørbrad. Sous vide-tilberedning af svinemørbrad giver god smag og en smørblød, ekstremt mørt konsistens, som du ikke kan opnå med andre tilberedningsmetoder.
Ingen vurderinger endnu

(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 2 timer 15 minutter
Samlet tid 2 timer 30 minutter
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 4 portioner

Ingredienser
  

  • 1 stk hel svinemørbrad cirka 600 g
  • Salt
  • Friskkværnet sort peber
  • 6 stk – 8 stk kviste friske krydderurter frisk timian, oregano eller rosmarin – valgfrit
  • 2 fed hvidløg valgfrit
  • 2 små skalotteløg skiver (valgfrit)
  • 1 spsk raps- eller olivenolie
  • 1 spsk smør

Sådan gør du
 

  • Forvarm et vandbad til ønsket tilberedningstemperatur ifølge temperaturerne i noten nedenfor.
  • Krydr svinemørbraden rigeligt på alle sider med salt og peber.
  • Til vakuumforsegling af svinemørbraden: Kom mørbraden i posen sammen med alle aromater som friske krydderurter eller krydderier (hvis du bruger det), og luk derefter posen.
  • Hvis du ikke vakuumforsegler: Sørg for, at din lukbare plastikpose kan tåle temperaturerne i din sous vide. Forsegl hele posen undtagen de sidste centimeter af åbningen, og sænk derefter langsomt posen med svinemørbraden ned i en gryde med vand. Lad vandtrykket presse luften ud gennem åbningen. Tæt derefter posen lige før den synker helt ned i vandet. Det skal være helt luftfrit og vandtæt.
  • Med sous vide-pose: Sænk den forseglede pose ned i vandet.
  • Placer gerne posen i vandbadet med en klemme for at fastgøre den på siden af beholderen (gryden) for at forhindre, at den flyder rundt og blokerer for luftindtaget. Lad svinemørbraden ligge i mindst 45 minutter og op til 4 timer.
  • Tag svinemørbraden op af vandbadet og fjern den fra posen, og smid alle aromaterne væk. Du kan gemme saften til en sauce i panden, hvis det ønskes. Tør mørbraden forsigtigt med køkkenrulle.
  • Opvarm en spiseskefuld olie på høj varme i en pande, der er stor nok til at rumme svinemørbraden (du kan også skære mørbraden over for at få den til at passe i en mindre pande). Steg ved medium-høj varme og vend, indtil den har fået farve på de fleste sider, cirka 2 minutter i alt.
  • Når du når til at stege den sidste side af svinemørbraden, tilsæt en spiseskefuld smør sammen med skalotteløg, hvidløg, timian eller oregano (hvis ønsket) ned i panden.
  • Fortsæt tilberedningen, indtil den sidste side er brunet, cirka 45 sekunder. Overfør svinemørbraden til en gryde eller skærebræt, hvor den får lov til at hvile. Hvis du planlægger at lave en pandesauce, fortsæt til næste trin. Hæld ellers saften fra panden over den.
  • Valgfrit: Hvis du vil have en enkel sauce til din svinemørbrad, tilsæt en spiseskefuld hakket skalotteløg i panden og steg, indtil det får farve. Tilsæt derefter en kop tør hvidvin og lad det reducere til det halve. Tilsæt en klat sennep samt væsken fra din sous vide-pose og en spiseskefuld smør. Rør og smag til med salt og peber. Fjern fra varmen.
  • Skær svinemørbraden i skiver og server, øs saucen over eller drys med groft havsalt.

Noter

Der er forskellige temperaturer til din sous vide afhængigt af, hvordan du ønsker kødet tilberedt. Nedenfor har vi samlet temperaturer for forskellige grader af tilberedning:
  • Medium Rare: 54,4 ° C i 1 til 4 timer – Meget mørt, meget saftigt
  • Medium: 60 ° C i 1 til 4 timer – Fast, men stadig mørt, moderat saftigt
  • Medium Well: 66 ° C i 1 til 4 timer – Helt fast, moderat saftigt
  • Well Done: 71 ° C i 1 til 4 timer – Tør med fast konsistens.
Keyword Svinemørbrad sous vide
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering