Tærtedej til søde tærter

Tærtedej til søde tærter – Opskrift

I denne artikel vil jeg præsentere min favoritopskrift på tærtedej til søde tærter!

At lave en lækker tærtedej til søde tærter er slet ikke svært med denne opskrift, uanset om du laver en varm eller kold tærte!

Med denne opskrift på fransk inspireret tærtedej til søde tærter får du en perfekt, let smuldrende og flagerig dej. Jeg foretrækker denne tærtedej til søde tærter både til kolde og varme tærter, da den fungerer fantastisk til begge dele.

Det er faktisk ikke besværligt at lave sin egen tærtedej til søde tærter, og ingredienserne er heller ikke komplicerede. Men det er virkelig en fordel at have denne opskrift på tærtedej til søde tærter ved hånden!

I korte træk er jeg virkelig begejstret for denne opskrift på tærtedej til søde tærter og synes, den er fantastisk. Prøv gerne opskriften nedenfor til en tærte på cirka 25 cm i diameter!

Tærtedej til søde tærter

Opskriften – Sådan gør du:

Tærtedej til søde tærter

At lave en virkelig god tærtedej til søde tærter er ikke svært med denne opskrift, uanset hvilken type tærte du laver, varm eller kold!
Ingen vurderinger endnu

(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!

Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 1 tærtedej

Ingredienser
  

  • 1,5 dl sukker
  • 1 knivspids salt
  • 4 dl hvedemel
  • 125 g usaltet smør stuetemperatur
  • 1 stk æg

Sådan gør du
 

  • Mos smørret i en skål med en spatel, indtil det er glat.
  • Tilsæt sukker og bland, indtil alt er integreret.
  • Tilsæt ægget og bland med en gaffel. Tilføj halvdelen af melet og saltet, og tilsæt derefter gradvist resten af melet. Dejen skal blive let klumpet.
  • Vend dejen ud på en ren flade eller bordplade og bland med hænderne, forsøg at samle den uden at røre for meget ved den.
  • Når du har en smidig dejkugle, pak den ind i plastik og lad den hvile i køleskabet i mindst 1 time.
  • Når du er klar til at rulle dejen, tag den ud af køleskabet og lad den temperere i nogle minutter. Dejen skal stadig være kold.
  • Begynd at rulle dejen ud på en let melet overflade. Tilføj mere mel, hvis dejen klistrer.
  • Når dejen er rullet ud til en størrelse lidt større end din tærteform, ca. 22-24 cm, brug dine hænder til at placere dejen i tærteformen.
  • Prikk bunden med en gaffel og frys i 20 minutter eller sæt den i køleskabet i 1 time.
  • Forvarm ovnen til 180°C og lad tærtedejen temperere i nogle minutter.
  • Bag midt i ovnen i 15 minutter for forbagning, eller bag i 20-25 minutter for at fuldt ud bage tærtedejen.
Keyword Tærtedej til søde tærter
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering