I denne artikel vil jeg præsentere min favoritopskrift på tærtedej til søde tærter!
At lave en lækker tærtedej til søde tærter er slet ikke svært med denne opskrift, uanset om du laver en varm eller kold tærte!
Med denne opskrift på fransk inspireret tærtedej til søde tærter får du en perfekt, let smuldrende og flagerig dej. Jeg foretrækker denne tærtedej til søde tærter både til kolde og varme tærter, da den fungerer fantastisk til begge dele.
Det er faktisk ikke besværligt at lave sin egen tærtedej til søde tærter, og ingredienserne er heller ikke komplicerede. Men det er virkelig en fordel at have denne opskrift på tærtedej til søde tærter ved hånden!
I korte træk er jeg virkelig begejstret for denne opskrift på tærtedej til søde tærter og synes, den er fantastisk. Prøv gerne opskriften nedenfor til en tærte på cirka 25 cm i diameter!
Opskriften – Sådan gør du:
Tærtedej til søde tærter
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
- 1,5 dl sukker
- 1 knivspids salt
- 4 dl hvedemel
- 125 g usaltet smør stuetemperatur
- 1 stk æg
Sådan gør du
- Mos smørret i en skål med en spatel, indtil det er glat.
- Tilsæt sukker og bland, indtil alt er integreret.
- Tilsæt ægget og bland med en gaffel. Tilføj halvdelen af melet og saltet, og tilsæt derefter gradvist resten af melet. Dejen skal blive let klumpet.
- Vend dejen ud på en ren flade eller bordplade og bland med hænderne, forsøg at samle den uden at røre for meget ved den.
- Når du har en smidig dejkugle, pak den ind i plastik og lad den hvile i køleskabet i mindst 1 time.
- Når du er klar til at rulle dejen, tag den ud af køleskabet og lad den temperere i nogle minutter. Dejen skal stadig være kold.
- Begynd at rulle dejen ud på en let melet overflade. Tilføj mere mel, hvis dejen klistrer.
- Når dejen er rullet ud til en størrelse lidt større end din tærteform, ca. 22-24 cm, brug dine hænder til at placere dejen i tærteformen.
- Prikk bunden med en gaffel og frys i 20 minutter eller sæt den i køleskabet i 1 time.
- Forvarm ovnen til 180°C og lad tærtedejen temperere i nogle minutter.
- Bag midt i ovnen i 15 minutter for forbagning, eller bag i 20-25 minutter for at fuldt ud bage tærtedejen.
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!