Tulumba

Tulumba – Opskrift

I denne artikel giver jeg mit favoritrecept på tulumba-bakelser!

Jeg er helt forelsket i disse skønne kager fra Middelhavsområdet og Balkan! De er aflange, saftige og søde, lavet af en gylden og sprød friteret dej. Den friterede dej dyppes derefter i en dejlig sød sirup, og resultatet giver en virkelig god kage til eftermiddagskaffen!

Tulumba er dejlige kager fra Middelhavsområdet og Balkanhalvøen! Disse dejknytter friteres i olie og dyppes derefter i en sukkersirup, og overraskende nok er de sprøde, bløde og saftige på samme tid! Det gør tulumba så gode!

Du kan tilføje lidt kanel til sukkersiruppen for yderligere en dejlig smag, men det er ikke et must!

Hvis du, ligesom jeg, elsker at prøve søde og lækre opskrifter, er tulumba en opskrift, jeg varmt anbefaler at prøve! Prøv opskriften nedenfor, som jeg har delt op i tre forskellige dele: sukkersiruppen, dejen og derefter friteringen (som kan gøres i enten en gryde eller en pande).

Tulumba

Opskriften – Sådan gør du:

Tulumba

Jeg er helt forelsket i disse skønne kager fra Middelhavsområdet og Balkan, kaldet tulumba! De er aflange, saftige og søde, lavet af en gylden og sprød friteret dej. Den friterede dej dyppes derefter i en dejlig sød sirup, og resultatet giver en virkelig god kage til eftermiddagskaffen!
Ingen vurderinger endnu

(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!

Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 6 portioner

Ingredienser
  

Sukkersirup

  • 7,5 dl sukker
  • 5 dl vand
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk kanel valgfrit

Dej

  • 5 dl vand
  • 1 spsk smør
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 6 dl hvedemel
  • 3 st æg
  • 3 spsk semulje
  • 1 spsk citronsaft

Til fritering

  • solsikkeolie

Sådan gør du
 

  • Sirup: Forbered først sirupen. Bring vand og sukker i kog i en gryde og lad det simre i ca. 30 til 35 minutter, indtil det bliver en mørkere blanding. Hvis du vil, tilsæt lidt kanel. Rør citronsaften i og lad sirupen køle ned til stuetemperatur. Overfør derefter sirupen til køleskabet for at køle helt ned og fortsæt med den næste del af opskriften.
  • Dej: Hæld vand, smør, sukker og salt i en gryde og lad det koge op. Skru nu ned for varmen, og rør hvedemel i, mens du kraftigt blander med en træske i 4-5 minutter.
  • Fjern fra varmen og lad dejen køle af i ca. 5 minutter. Tilsæt æggene ét ad gangen med 2 minutters mellemrum og pisk efter hver med en håndmikser. Tilsæt nu citronsaft og semulje og pisk yderligere i 5 minutter ved højeste hastighed med håndmikseren. Dejen skal være blank og klistret.
  • Tag en stor pande, tilsæt rigeligt med solsikkeolie og begynd at varme op til høj temperatur. Overfør dejen til en sprøjtepose med en stjernespids. Sprøjt strimler ned i olien og klip hver stykke af med en saks.
  • Friter, indtil dine tulumba er sprøde og gyldne. Vend dem efter behov, så de bliver tilberedt ensartet.
  • Lad de færdige tulumbas dryppe af på køkkenrulle og lad dem køle lidt af i 2-3 minutter. Dyp dem derefter en ad gangen i den kolde sirup og server.
Keyword Tulumba
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering