I denne artikel deler jeg mit bedste opskrift på vafler uden smør! Dette er en opskrift på vafler uden smør, hvor vi i stedet bruger rapsolie. Vaflerne smager skønt og har en dejlig sprødhed.
Når man laver vafler uden smør, er det ekstra vigtigt at pensle vaflerne med olie, så de ikke hænger fast i vaffeljernet.
Fra start til slut tager det kun omkring 10-15 minutter at have de første vafler klar med denne opskrift. Det betyder, at en vaffel aldrig er langt væk!
Jeg har lavet disse vafler flere gange! Det er en god opskrift, hvis man skulle stå uden smør derhjemme, men stadig gerne vil lave nogle lækre vafler!
Jeg elsker at servere disse smørfrie vafler med fløde og syltetøj. Jordbærsyltetøj eller hindbærsyltetøj er to favoritter. De smager dog godt med alle slags favoritfyld, og her kan man naturligvis tilpasse efter ens personlige smag eller præsentere flere forskellige muligheder og variere med hver vaffel.
Opskriften giver 8 vafler baseret på de angivne mål. Men hvis man ønsker flere eller færre, kan man nemt fordoble eller halvere opskriften, for eksempel!
Kort sagt elsker jeg disse vafler uden smør og synes virkelig, de er værd at lave, hvis man ikke har smør derhjemme, eller af en anden grund ikke ønsker eller kan bruge smør! De er skønt lækre og enkle!
Opskriften – Sådan gør du:
Vafler uden smør
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
- 3,5 dl hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 4,5 dl mælk
- 1 dl rapsolie + ekstra til at smøre jernet med
Sådan gør du
- I en skål, bland hvedemel og bagepulver.
- Tilsæt mælk og rapsolie til skålen. Pisk indtil du har en glat og ensartet dej.
- Pensl vaffeljernet grundigt med rapsolie.
- Bag dine vafler!
- Nyd!
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!