Varm sovs til laks

Varm sovs til laks – Opskrift

I denne artikel deler jeg min favoritopskrift på varm sovs til laks!

Dette er en magisk varm sovs til laks med dild og dijonsennep, som passer perfekt til laks og eksempelvis kogte kartofler eller ris. Luksuriøs, men samtidig virkelig enkel og hurtig at lave.

Generelt set er en varm sovs et godt valg til laks, da den giver en dejlig og velsmagende kontrast til fisken og forstærker dens smag. Jeg foretrækker ofte en varm sovs til laks, da den tilføjer en behagelig og smagfuld, cremet kontrast til den velsmagende, enten stegte eller ovnbagte fisk.

Dild passer virkelig godt til laks, og det er en utrolig god kombination. I denne sovs får dildens lækre smag lov til at skinne igennem sammen med den søde honning og skønne dijonsennep, uden at den overdøver de andre lækre smagsnuancer.

Sovsen holder sig frisk i køleskabet i op til et par dage, men det er bedst at bruge den så hurtigt som muligt efter tilberedningen for at opnå den bedste smag. Når du skal opbevare en varm sovs til laks, er det vigtigt, at den er godt forseglet, så den ikke tørrer ud eller bliver forurenet af andre fødevarer i køleskabet. Varm den gerne op igen i for eksempel mikrobølgeovnen eller en gryde på komfuret, når den bruges dagen eller dagene efter tilberedningen!

Kort sagt elsker jeg denne opskrift på varm sovs til laks og synes, den er virkelig værd at lave. Sovsen er så hurtig, lækker og nem at lave. Prøv gerne opskriften nedenfor!

Varm sovs til laks

Opskriften – Sådan gør du:

Varm sovs til laks

Dette er en magisk varm sauce til laks med dild og dijonsennep, som passer perfekt til laks og for eksempel kogte kartofler eller ris. Luksuriøs, men samtidig virkelig nem og hurtig at lave.
Ingen vurderinger endnu

(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Sovs
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1,5 spsk friskhakket dild eller 1,5 tsk tørret dild
  • 2,5 dl piskefløde eller madlavningsfløde
  • 2,5 spsk honning
  • 2,5 spsk dijonsennep

Sådan gør du
 

  • Bland fløde, honning og dijonsennep i en gryde ved medium varme. Rør rundt med en træske, indtil det er godt blandet.
  • Lad det simre i cirka 5 minutter og rør rundt med jævne mellemrum.
  • Fjern fra varmen, tilsæt den hakkede dild, og overfør eventuelt til et serveringsfad.
  • Færdigt! Nyd din lækre varme sovs til laks!
Keyword Varm sovs til laks
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering