I denne artikel giver jeg dig min bedste opskrift på vegansk banankage!
Denne opskrift på vegansk banankage er en utrolig lækker og sund dessert eller snack! En fantastisk måde at bruge de modne bananer, der ligger i frugtskålen!
Jeg elsker denne opskrift, fordi den er vanvittigt nem og hurtig at lave. Den giver den mest perfekte, saftige veganske banankage nogensinde.
En banankage er lidt lettere og sødere end et bananbrød, hvilket gør det ideelt til eftermiddagskaffen eller desserten!
Den store mængde af bananer i opskriften betyder, at der er behov for mindre olie. Hvis du vil, kan du toppe din veganske banankage med en vegansk cream cheese for en ægte nydelse. Lidt knuste nødder på toppen smager også fantastisk!
Tip! Hvis du ofte har for mange modne bananer, er det en god idé at fryse dem ned. Skræl bananerne, inden de fryses; du kan lægge hele bananer i fryseposer eller beholdere og fryse dem ned!
Hvis du er på udkig efter en virkelig lækker vegansk banankage, der også giver dig mulighed for at bruge dine modne bananer, kan jeg virkelig anbefale denne opskrift. Alle trinene finder du nedenfor!
Opskriften – Sådan gør du:
Vegansk banankage
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
- 5 dl hvedemel
- 1,5 tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- 2,5 dl sukker
- 0,5 dl olie vegetabilsk olie, rapsolie eller en anden neutral olie
- 4 stk modne bananer mosede
- 0,5 dl vand
- 1 tsk vaniljesukker
Sådan gør du
- Tag ingredienserne frem og varm ovnen op til 180°C. Smør let en firkantet eller rektangulær bageform eller bageplade med målene ca. 25×25 cm.
- I en lille skål, bland hvedemel, bagepulver og salt. Sæt til side.
- I en anden, større skål, pisk sukker og olie sammen. Tilsæt derefter de mosede bananer og bland godt. Tilsæt vand og vaniljesukker, og rør det hele sammen.
- Tilsæt melblandingen til bananblandingen. Bland kun indtil ingredienserne er lige kombineret. Sørg for ikke at overblande.
- Hæld dejen i formen/bagepladen og bag midt i ovnen i 40-50 minutter ved 180°C, eller indtil en tandstikker, der indsættes i midten af kagen, kommer ud ren.
- Tag kagen ud af ovnen, placer den på en bagerist, og lad den køle af i formen/på pladen i 15 minutter. Vend den derefter ud på en bagerist og lad den køle helt af.
- Færdigt! Skær i firkanter og nyd din veganske banankage!
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!