Vegansk bechamelsauce

Vegansk bechamelsauce – Opskrift

I denne artikel præsenterer jeg min foretrukne opskrift på vegansk bechamelsauce.

Vegansk bechamelsauce består af tre grundlæggende ingredienser, som kan udvides med forskellige smagsvarianter, alt sammen for at skabe en lækker og cremet konsistens.

Denne hvide sauce er alsidig og kan bruges i retter som lasagne samt andre retter, der kræver en rig og fyldig hvid sauce. Den traditionelle bechamelsauce laves normalt med smør, mel og almindelig mælk.

I den veganske version erstattes komælken naturligvis med plantebaseret mælk.

I dette tilfælde brugte jeg sojamælk, men enhver plantebaseret mælk vil gøre det godt.

Vegansk bechamelsauce

Opskriften – Sådan gør du:

Vegansk bechamelsauce

Dette er min absolutte yndlingsopskrift på vegansk bechamelsauce!
Ingen vurderinger endnu

(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Sauce
Køkken Dansk
Antal 5 dl sauce

Ingredienser
  

  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk hvedemel
  • 5 dl sojamælk eller anden plantebaseret mælk

Krydderier efter smag

  • Malet sort peber
  • Havsalt

Sådan gør du
 

  • Tilsæt olien i en gryde på komfuret og varm den op ved middel til høj varme.
  • Når olien er varm, tilsæt melet og rør godt eller pisk kraftigt.
  • Tilsæt sojamælken på én gang og fortsæt med at røre og piske (du kan skifte mellem en træske og en piskeris) og lad saucen gradvist blive tykkere.
  • Den når typisk den rette tykkelse, når den når kogepunktet og har kogt i et par minutter.
  • Når du har opnået den ønskede tykkelse (husk, at saucen vil fortsætte med at tykne, når den køler af), fjern den fra varmen og tilsæt eventuelle krydderier, du vælger, såsom lidt salt og sort peber eller hvidløgskrydderi eller hvad du nu foretrækker.
Keyword Vegansk bechamelsauce
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering