I denne artikel deler jeg min yndlingsopskrift på vegansk brun sovs!
En hurtig, lækker og simpel vegansk brun sovs, som er klar på bare få minutter. Desuden laves den kun med ingredienser, som man ofte allerede har derhjemme!
Med kun 7 enkle basisingredienser, som man ofte har i skabet og køleskabet, kan man på 5-10 minutter lave denne lækre og helt veganske brun sovs! Perfekt til servering med f.eks. veganske kødboller og anden vegansk husmandskost!
Vegansk brun sovs har smage, som de fleste genkender, da det er en ægte klassiker i det svenske køkken. At den er helt vegansk ændrer ikke smagen eller hvor let den er at lave!
Eventuelle rester af denne sovs opbevares i køleskabet i f.eks. en lufttæt beholder eller madkasse. I køleskabet holder saucen sig god i nogle dage, ifølge min egen erfaring. Den er perfekt til f.eks. madkasser med veganske kødboller og kogte kartofler! Derefter kan den nemt opvarmes f.eks. i mikrobølgeovnen.
Denne sovs er perfekt til alle klassiske husmandsretter. Virkelig lækker til f.eks. veganske kødboller og meget mere! Krydr med sort peber efter smag.
Opskriften – Sådan gør du:
Vegansk brun sovs
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
- 2 spsk hvedemel
- 1 stk grøntsagsbouillonterning
- 4 dl vand
- 2,5 dl havrebasaret madlavningsfløde
- 1 spsk vegetabilsk margarine
- 1 spsk sojasauce
- sort peber
Sådan gør du
- Smelt margarinen i en gryde, pisk derefter hurtigt mellet ned. Tilsæt vandet og smuldr bouillonterningen. Pisk.
- Lad det småsimre og pisk fløden i. Tilsæt sojasauce og smag til med peber.
- Lad det simre i nogle minutter, fjern fra varmen og hold det under låg indtil servering.
- Server og nyd din veganske brun sovs!
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!