I denne artikel deler jeg min yndlingsopskrift på vegansk chokoladekage.
Denne fantastiske veganske chokoladekageopskrift er hurtig og nem uden en masse usædvanlige ingredienser. Den er æggefri og mælkefri og kræver kun en håndfuld ingredienser, som de fleste ofte har lige ved hånden!
Det er faktisk svært at tro, at denne kage er vegansk, set ud fra konsistens og smag, men det er den. Den er perfekt som vegansk fødselsdagskage, festkage eller hverdagskage!
Kagen er hurtig at lave og har en rig chokoladesmag. Hvis du ikke nævner for dine gæster, at det er vegansk, ville de ærligt talt aldrig vide det!
Dette er en lækker og fugtig vegansk chokoladekage! Og meget nem at lave; nogle veganske kager kræver utroligt dyre ingredienser.
Opbevaring
Denne kage kan fryses: Du kan fryse kagen i op til 1 måned.
Kagen opbevares bedst på køkkenbordet i op til 5 dage. Du behøver ikke pakke den ind, men en kageboks sikrer, at de skårne kanter ikke tørrer ud og holder den ren.
Opskriften – Sådan gør du:
Vegansk chokoladekage
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
- 3 dl vegansk mælk soja, mandel osv.
- 1 spsk citronsaft eller æblecidereddike eller hvidvinseddike
- 150 g vegansk smør
- 3 spsk af enten gylden sirup/maissirup/agave/lønnesirup
- 4,5 dl hvedemel
- 2 dl sukker
- 4 spsk kakaopulver
- 3 tsk bagepulver
Til glasuren (lav en dobbelt portion, hvis du også vil have glasur på kagens sider)
- 75 g vegansk smør stuetempereret
- 3 dl flormelis
- 4 spsk kakaopulver
- 2 spsk vand
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180°C. Smør let to 20 centimeter runde bageforme.
- Rør citronsaften (eller eddiken) i mælken og sæt til side for at blive tykkere.
- Smelt smør og sirup i en gryde over medium varme. Sæt til side for at køle lidt af.
- Sigt mel, kakao, sukker og bagepulver i en stor skål og pisk sammen.
- Hæld mælk- og smør-blandingen over mel-blandingen og rør godt, indtil det bliver en glat dej.
- Fordel blandingen mellem de to forberedte forme og bag i 30-35 minutter eller indtil en indsat tandstik kommer ud ren.
- Lad kagerne køle af i formene i 5 minutter og vend derefter op på en bagerist for at køle helt af.
- Imens laver du glasuren ved at blande alle ingredienserne til en jævn masse.
- Når kagerne er helt kolde, smør halvdelen af glasuren på toppen af den ene kage og sæt den anden ovenpå. Fordel resten af glasuren over toppen af kagen.
- Nyd!
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!