Veganske bananpandekager

Veganske bananpandekager – Opskrift

I denne artikel deler jeg min yndlingsopskrift på veganske bananpandekager!

Disse lækre bananpandekager er fuldstændig veganske og tilberedes uden brug af æg. De er perfekt luftige, nemme at lave og smager fantastisk, især når de serveres med for eksempel honning!

Bananpandekager uden æg er uden tvivl en af vores favoritter, når det kommer til sunde og velsmagende opskrifter til morgenmad og brunch. Disse pandekager har en let og luftig konsistens samt en blød indre.

Man behøver slet ikke gå på kompromis med smag eller konsistens med denne veganske opskrift på bananpandekager!

Når de veganske bananpandekager er kølet af, kan de opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet i op til 3 dage. De er perfekte til at starte morgenen eller som en lækker brunch, frokost eller snack!

Håber, I kan lide denne opskrift efter anvisningerne nedenfor. Den er virkelig skøn til for eksempel morgenmad eller brunch. Jeg kan varmt anbefale den efter alle de gange, jeg selv har lavet den! God fornøjelse! Top med dine foretrukne toppings; her bruges honning, bananskiver og nødder i en dejlig blanding!

Veganske bananpandekager

Opskriften – Sådan gør du:

Veganske bananpandekager

Disse skønne bananpandekager tilberedes helt uden æg og er derfor også veganske. De er perfekt luftige og hurtige at lave, og de smager fantastisk, især når de serveres med for eksempel honning.
Ingen vurderinger endnu

(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Dessert, Hovedret, Morgenmad, Småretter, Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 10 pandekager

Ingredienser
  

  • 3 stk bananer
  • 3 spsk sukker valgfrit
  • 2,5 dl hvedemel eller fuldkornsmel
  • 1/2 tsk kanel
  • 2 dl vand
  • Valgfri stegeolie

Sådan gør du
 

  • Start med at skrælle bananerne; de skal helst være overmodne og veje cirka 300 gram. Læg dem i en stor blandeskål.
  • Mos dem i skålen. Hvis du bruger fastere bananer, kan du skære dem i skiver med en kniv først for at gøre mosen lettere.
  • Tilsæt det valgfri sukker, hvis du ønsker det. Sukker er ikke nødvendigt for at lave disse bananpandekager, og hvis du vil have dem uden sukker og mindre søde.
  • Bland banandejen og sukkeret godt i skålen.
  • Tilsæt 2,5 dl hvedemel/fuldkornsmel og eventuelle krydderier, hvis du ønsker det (for eksempel kanel).
  • Under omrøring tilsættes vandet gradvist til dejen.
  • Bland dejen, indtil den er glat. Samlet set tilsættes cirka 2 dl vand. Afhængigt af konsistensen kan du tilsætte mere eller mindre vand.
  • Fortsæt med at blande, indtil der ikke er flere klumper. Dejen skal have en medium tyk konsistens, men stadig være flydende.
  • Lad dejen hvile, mens du varmer en pande eller støbejernspande på lav varme. Tilsæt lidt olie eller smør og lad det smelte og fordele sig jævnt over den varme overflade.
  • Hold varmen på lav temperatur, mens du hælder en tiendedel af dejen i panden ad gangen. Brug en ske til forsigtigt at fordele dejen, så du får små fine pandekager.
  • Steg bananpandekagen ved lav til medium varme.
  • Når pandekagen begynder at boble, dryp lidt olie på siderne og toppen. Dette vil bidrage til at skabe en smuk gylden farve og give en finere konsistens.
  • Når kanterne og bunden begynder at blive gyldenbrune, brug en pandeomrører til forsigtigt at vende den æggefrie bananpandekage.
  • Fortsæt med at tilberede i yderligere et par minutter, indtil den anden side også er gyldenbrun. Vend gerne pandekagen frem og tilbage en eller to gange, hvis det er nødvendigt. Placer derefter hver færdigpandekage i en stak på f.eks. en bageplade og opbevar gerne i ovnen ved den laveste temperatur, mens du laver resten af pandekagerne.
  • Server bananpandekagerne varme eller kolde. Du kan spise dem, som de er, eller nyde dem sammen med ahornsirup eller andre sirupper, såvel som honning, syltetøj eller smeltet jordnøddesmør.
  • God fornøjelse!
Keyword Veganske bananpandekager
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering