I denne artikel deler jeg min favoritopskrift på veganske chokoladecookies.
Disse veganske chokoladecookies er fyldige, bløde, tykke og superbløde! De er fyldt med en intens chokoladesmag, lette at lave og simpelthen uimodståelige. Denne lækre dessert er vegansk, lavet med kun en skål, mælkefri og kan nemt gøres glutenfri. Den er perfekt til alle chokoladeelskere!
Tips til ekstra vellykkede resultater med opskriften:
Tag cookies ud af ovnen, når de ser underbagte ud. For bløde og seje chokoladecookies skal du tage dem ud af ovnen, mens de stadig ser underbagte ud. Cookiesne vil stivne, mens de køler af. Lad dem hvile på bagepladen i et par minutter. Nyd smagen derefter!
Mål mel korrekt. Når det kommer til bagning, er det vigtigt at måle mel nøjagtigt. For meget eller for lidt kan påvirke det endelige resultat negativt. Melet skal forsigtigt skejes ned i målebægeret og jævnes derefter ud med en kniv. Pak ikke melet ned i målebægeret; det vil næsten altid resultere i for meget mel.
Bag cookies i midten af ovnen. Jeg ved, jeg ved. Det er lidt irriterende. Man vil hellere bage tre plader på én gang og være færdig med det. Jeg anbefaler dog stærkt at bage cookies én plade ad gangen, ved hjælp af midterste rille i ovnen. Du får de bedste resultater med denne metode!
Dejen til disse cookies er mere våd end almindelig cookie-dej. Det er normalt! Hvis din dej ikke synes så tør som andre opskrifter, skal du ikke bekymre dig. Det skal være sådan.
Opbevar resterne i en lufttæt beholder. Cookiesne opbevares bedst i en lufttæt beholder. De holder sig ved stuetemperatur i et par dage. Du kan også fryse dem i et par måneder.
Opskriften – Sådan gør du:
Veganske chokoladecookies
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
- 1,2 dl vegansk smør let blødgjort
- 1,2 dl sukker
- 1,2 dl brun farin pakket
- 0,6 dl plantemælk
- 2 tsk vaniljeekstrakt
- 3,5 dl hvedemel eller glutenfri melblanding
- 1,2 dl kakao
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- 2,5 dl veganske chokolade chips plus ekstra til at toppe
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 175 grader C. Beklæd en stor bageplade med bagepapir.
- Tilsæt vegansk smør, sukker og brun farin i en stor skål. Brug en håndholdt eller stationær mixer til at blande smør og sukker, indtil det er lyst og luftigt. Tilsæt plantemælk og vaniljeekstrakt, og mix igen indtil det er kombineret.
- Sigt mel, kakao, bagepulver og salt i skålen. Jeg anbefaler stærkt at sigte mel og kakao for at fjerne eventuelle klumper. Rør sammen med en ske for at kombinere.
- Vend chokoladechipsene ned i skålen.
- Brug en ske til at forme dejen til 13-15 kugler. Overfør til bagepladen. Hvis ønsket, tryk nogle ekstra chokoladechips ned på toppen af cookiesne.
- Bag cookies i 10-12 minutter. For bløde og seje cookies, tag dem ud af ovnen, mens de stadig ser lidt underbagte ud. Cookiesne vil stivne, mens de køler af. Hvis du lader dem bage helt inde i ovnen, bliver de ikke så bløde og seje.
- Lad cookiesne køle af på bagepladen i 5 minutter. Nyd!
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!