I denne artikel giver jeg min yndlingsopskrift på veganske majsbøffer!
Disse veganske majsbøffer er fyldt med smag og kan nydes som forret, tilbehør eller snack.
Disse majsbøffer er ikke friterede, og jeg bruger heller ikke meget olie. Jeg bruger præcis nok til at dække bunden af panden, hvilket svarer til cirka 1,5 spiseskefulde pr. opskrift. Majsburgere bliver lækre, gyldne og flotte! Virkelig værd at prøve!
Du behøver heller ikke nogen specielle ingredienser eller udstyr for at lave disse veganske majsbøffer – bare en stor pande for at gøre dem sprøde.
Tilsæt gerne mere krydderi efter din smag. Du kan tilføje en halv teskefuld spidskommen, chilipulver, cayennepeber, koriander eller røget paprika som eksempler.
Opskriften – Sådan gør du:
Veganske majsbøffer
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
- 1 dl hvedemel
- 0,5 dl majsmel
- ½ tsk bagepulver
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk salt
- Friskkværnet sort peber efter smag
- 1,25 dl sojamælk eller anden plantebaseret mælk
- 2,5 dl majs konserveret eller frossen
- 1,25 dl rød peberfrugt
- 2 forårsløg skåret i tynde skiver
- Vegetabilsk olie til stegning
Sådan gør du
- Forbered en bageplade eller bakke med bagepapir og stil den til side.
- I en stor skål tilsættes mel, majsmel, hvidløgspulver, bagepulver, salt og peber. Pisk det sammen for at blande godt.
- Tilsæt mælken og pisk, indtil det er kombineret. Dejen skal være tyk, men hvis den ser tør ud, tilsæt et par teskefulde plantebaseret mælk eller olie for at fugte den.
- Tilsæt majs, peberfrugt og forårsløg. Rør sammen for at kombinere.
- Opvarm en stor pande ved medium varme. Når den er varm, hæld vegetabilsk olie over bunden af panden.
- Form cirka 3 spiseskefulde dej til en bøf ad gangen og sæt ned i panden. Tryk forsigtigt oven på dejkuglen for at flade den ud til en majsbøf. Gentag, indtil panden er fyldt, tryk ikke bøfferne sammen, ellers bliver de ikke sprøde.
- Steg majsbøfferne i 2-4 minutter eller indtil de er gyldenbrune. Brug en spatel, kig under den første majsbøf, du lagde i panden for at se, om den er færdig, vend derefter og gentag på den anden side. Kontroller resten og vend efterhånden som de er klar. Den anden side vil sandsynligvis tage mindre tid at lave, så hold øje med den. Hvis panden ryger, sænk varmen.
- Læg majsbøfferne på en bageplade med bagepapir for at absorbere overskydende olie. Gentag processen, indtil al dejen er færdiglavet. Server og nyd!
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!