I denne artikel deler jeg mit opskrift på, hvad jeg mener er verdens bedste brød. Dette brød smager utroligt godt lige fra ovnen, takket være dets enkelhed at bage, hurtighed og luftighed.
Mange brød påstår at være verdens bedste. For mig vinder dette brød titlen. Med lidt smør på en nybagt skive af dette brød kan det simpelthen ikke blive bedre! Jeg vil også gerne betegne dette brød som en af verdens nemmeste at bage!
For flere år siden, da jeg begyndte at lære at bage brød derhjemme, så jeg et program med Jamie Oliver. Han viste, hvordan man bager “verdens bedste brød”.
Jeg fulgte selvfølgelig opskriften og blev meget glad for at have fundet den. Efter et stykke tid indså jeg, at man kunne toppe brødet med forskellige frø, så jeg prøvede med sesamfrø. Det smagte virkelig godt og gav en dejlig knasende konsistens, men det er ikke nødvendigt, hvis man ikke ønsker det.
Sådan laver du (efter min mening) verdens bedste brød!
Opskriften – Sådan gør du:
Verdens bedste brød
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
- 1 kg hvedemel du kan også prøve med 500 g hvedemel og 500 g fuldkornsmel
- 7 g tørgær
- 600 ml vand
- 1 knivspids sukker for at aktivere gæren
- En smule salt
- Olivenolie
Sådan gør du
- Tilsæt 600 ml vand i en skål, og opløs 7 g tørgær i vandet med en knivspids sukker.
- Placer melet på en ren overflade i en form, og tilsæt gradvist vandet til melet.
- Når gæren begynder at boble, ælt dejen med hænderne og tilsæt lidt salt.
- Lad dejen hæve i 2 timer i en skål smurt med olivenolie.
- Del dejen i to, form to brød, og lad dem hæve yderligere 1-1,5 timer.
- Forvarm ovnen til 200 grader. Bag brødene i 30-35 minutter, indtil de er gyldne.
- Nyd verdens bedste brød!
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!