I denne artikel deler jeg min yndlingsopskrift på lækker whiskeysauce!
Den bedste og nemmeste opskrift på whiskeysauce, der passer utrolig godt til blandt andet kylling, svinekød, bøffer eller oksekød! Server det gerne med ovnbagte kartofler og en dejlig grøn salat med tomater!
For mig er whiskeysauce en enkel form for luksus, og jeg foretrækker faktisk at bruge en ret mild whisky. Det fine ved denne opskrift er, at den også fungerer med mere røgede, kraftige whiskyer de gange, jeg har prøvet det.
Jeg mener, at whiskeysaucen skal være enkel og virkelig fremhæve de gode smage, som whiskyen tilføjer. Derfor elsker jeg virkelig denne enkle, men magisk lækre version med fløde, whisky og et par få ingredienser.
Det kan ikke blive lettere og hurtigere end denne whiskeysauce, og jeg krydser fingre for, at I kan lide den lige så meget som jeg selv gør!
For en whiskeysauce, der virkelig fremhæver de gode smage i kød, skal du prøve denne opskrift! Alle instruktioner findes nedenfor!
Opskriften – Sådan gør du:
Whiskeysauce
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
- 3 dl fløde
- 0,5 dl whisky jeg foretrækker en mild sort
- 2 spsk sojasauce
- 2 spsk kalvefond
- 1 tsk maizena/majsstivelse til at jævne saucen
- salt efter smag husk, at sojasaucen er salt
Sådan gør du
- Tilsæt fløde, whisky, sojasauce og kalvefond i en gryde. Rør rundt, så det blander sig, og sæt derefter gryden på komfuret og lad det koge op.
- Lad ingredienserne i saucen koge sammen, og lad saucen simre på komfuret i cirka 5 minutter.
- Tag gryden af varmen og pisk maizena/majsstivelse i for at jævne saucen. Smag til med salt (her kan det være, at der ikke er behov for ekstra salt, da sojasaucen og kalvefonden allerede er salte).
- Færdigt! Server din whiskeysauce til blandt andet kylling, bøffer, oksekød eller svinekød. Server også gerne med lækre tilbehør som ovnbagte kartofler og en dejlig grøn salat!
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!